Mintavevő rendszer biofolyamatok nyomonkövetéséhez

Az automatizált on-line mintavevő rendszer a biofolyamatok nyomon követéséhez: a bio-gyógyszerek fejlesztésénél a pontos, befertőződés-mentes mintavétel egy kulcs követelmény. Nagyszámú bioreactor esetén nagy mértékben megkönnyítheti a fejlesztő/gyártó csapat munkáját egy automatizált mintavevő. A berendezéssel szemben elvárás a robusztusság, megbízhatóság, valamint hogy a mintákat képes legyen befertőződés mentesen továbbítani többféle elemző berendezéshez. A kisebb léptékű beruházásoknál ugyanakkor szükséges még egy költséghatékony rendszer a folyamat teljesítmény javításához.

Automatizált mintavevő egyszerre több bioreaktorhoz

A Flownamics cég Seg-Flow 4800 típusú berendezése egy teljesen automatizált, on-line mintavevő, amellyel akár 8 reaktorból lehet megvalósítani a mintavételt. A mintákat ezután maximum 4 különböző elemző berendezésre lehet továbbítani.

A szegmentált áramlási technológiának köszönhetően a berendezéssel kis térfogatú mintákat lehet venni a bioreaktorból. A minták származhatnak sejtes, bakteriális, gomba, vagy alga tenyészetekből, és maga a minta lehet sejteket tartalmazó, vagy sejtmentes.

A mintamennyiségek a felhasználó igényeitől függően változhatnak, a legkisebb 250 ul-től a legnagyobb 15 ml-ig.

A berendezés egy Flow-Web elnevezésű szerverrel üzemel, amely minden egyedi edényből gyűjti az adatokat, és lehetővé teszi a berendezés megtekintését, vagy szabályozását egy PC-ről, vagy mobil eszközről.

A kezelési idő és a karbantartási költségek csökkentése érdekében a Seg-Flow egy egyszer használatos folyadékúttal van felszerelve, amin keresztül a minták a reaktoredényből az elemzőkészülékhez jutnak. A mintavonalat a berendezés minden egyes ciklust követően automatikusan tisztítja/sterilezi. A felhasználó barát operációs rendszer kezelése minimális kezelői oktatást igényel, a berendezés elindításának folyamata egyértelmű.

A Seg-Flow rugalmas szoftverének köszönhetően az Ön alkalmazásának specifikus igényeihez állítható be a mintavétel. Ez lehetővé teszi az adatok elmentését egy táblázatos formában, vagy az automatikus exportálásukat egy másik szoftverbe. A rendszer állapota és a riportok bármikor könnyen ellenőrizhetők egy külső eszközről, ami rendelkezik egy böngészővel és internet kapcsolattal.

Az automatizált on-line mintavevő rendszer biofolyamatok -hoz előnyei

  • Rugalmas, automatizált mintavevő a felhasználó igényeihez alakítva
  • Mintavétel akár 8 bioreaktorból, és a minták továbbítása akár 4 elemzőkészülék felé
  • A belső hálózati szerver lehetővé teszi a távoli elérést, bármilyen csatlakoztatott eszközről
  • A minimális karbantartási igénynek és a könnyű összeszerelhetőségnek köszönhetően nincs szükség speciális kezelői oktatásra
  • A szegmentált áramlási technológiának köszönhetően a berendezéssel pontos mintavétel valósítható meg, mind sejtes, mind sejt nélküli minták esetén

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.