On-line frakciószedő minták gyűjtésére

On-line frakciószedő minták gyűjtésére: számos tenyésztési folyamatnál szükség lehet a berendezésből vett minták off-line analízisére, amihez össze kell gyűjteni egy mintasort. Ezt a munkát képes felgyorsítani és pontosítani egy automatizált frakciószedő.

Automatizált frakciószedés akár 8 bioreaktorból

A Flownamics FlowFraction fantázianevű mintavevője a Seg-Flow berendezésekkel összekapcsolva használható. Az eszköz lehetővé teszi a minták fogadását a Seg-Flow berendezésből, amibe a minták akár 8 berendezésből érkezhetnek. A berendezést úgy alakították ki, hogy különböző méretű rack-ek befogadására legyen alkalmas, így a minták térfogata 250 µl és 50 ml között változhat. A minták sterilitásának biztosítása jellemzően egy szeptummal történik. A berendezés csövezésén minden egyes mintavétel után egy tisztítóciklus fut végig, a megfelelő sterilitás fenntartása érdekében.

Továbbá fontos megemlíteni, hogy hőérzékeny minták esetén a rack-ek 4 °C-ig hűthetők, amiről egy Peltier-, vagy vizes-hűtő gondoskodik.

A rack-ek standard méretekben érhetőek el, de igény esetén egyedi méretben is elkészítjük őket a vevőink számára.

Mindezen túl a FlowFraction berendezés összekapcsolható egy Sample-Mod elnevezésű eszközzel, amellyel a minták higítását és reagens hozzáadását is el lehet végezni.

A berendezés szabályozásáért a FlowWeb szoftver felelős, aminek a segítségével integrálható a Seg-Flow, illetve a Sample-Mod berendezések hálózatába.

Az on-line frakciószedő előnyei

  • Robusztus, megbízható és könnyen használható mintavevő
  • Egyedi konfigurációk a vevők igényeinek minél tökéletesebb kielégítése érdekében
  • A multi-rack kialakításnak köszönhetően széles mintatérfogat tartomány használható
  • A mintavétel teljes körű szabályozása a FlowWeb szoftverrel

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.