Automata vegyes csomagológép

Többféle terméket egy egységben tartalmazó csomagolás kialakítása időigényes folyamat. A zsákolót elhagyó minden zsákot ellenőrizni kell, hogy nem szakadt-e, és rendesen el kell helyezni a nagy csomagban. Ezt a kényes folyamatot többnyire kézzel végzik az élelmiszeriparban, a termék sérülésének elkerülése érdekében, de ez kiváltható automata vegyes csomagológép segítségével.

Helyezzük el automatikusan és rendezetten a kis csomagot a nagy csomagban

A Jongerius Hanco cég ACM jelű (Aligning Collating Multipackaging = sorba állítás, rendezés, csomagolás) gépe összegyűjti közvetlenül zsákolóból a terméket és kímélő módon elhelyezi a felhasználó által kiválasztott rendezett sablonba. A termékek ezután egy (biológiailag lebomló) zsákba kerülnek, rendezett többszörös csomagolást képezve.

Mivel nincs szükség emberi beavatkozásra az ACM percenként akár 140 kész zsákot képes állandó kibocsátás mellett hatékonyan kezelni. Bár főleg a gyorsélelmiszerek csomagolására használják, más szilárd zacskózott termékek széles választékát is tudja kezelni 1 kg-ig.

A Jongerius Hanco cég a multipack gépek két típusát ajánlja: az ACM több termék sorhoz, az ACM in Line egy terméksorhoz alkalmas.

Automata vegyes csomagológép előnyei:

  • Munkaerőigény- és költségcsökkentés
  • Állandó összetételű vegyes csomagolások
  • A termelés sebességének növelése
https://www.youtube.com/watch?v=3zEldz3Fqgc

Jongerius Hanco (https://www.jongeriushanco.com) is a specialist in multi packaging machines for air filled snack bags.