Automata fedélfelhelyező festékes dobozok zárására

Amennyiben tetővel kell ellátni festékek, ragasztók, oldott vegyszerek tégelyeit (fémdobozait), a záróelem manuális felhelyezése nehézkes, időigényes lehet. Előnyt jelent, ha a fedőelemeket egyesével rendező és felhelyező, rögzítő funkciók automatizáltak. A célirányosan tervezett, automatizált berendezések növelik a gyártósor hatékonyságát és költségtakarékos megoldást jelentenek a manuális berendezésekhez képest.

 

Automatikus fém-fedél adagoló és lezáró berendezés, szélességi és magassági paraméterek állíthatóságával

A CMI Industries Denester berendezését célirányosan a fém festékesdobozok, ragasztós-, oldószeresdobozok fém fedelének felhelyezésére és rögzítésére tervezték. Az egység ideális a manuális és félautomata berendezések kiváltására. A Denester számos innováció eredményeként alkalmas arra, hogy a gyártósor hatékonyságát növelje, a költségek csökkentése mellett. Opcióként, az átmérő és magasság méretei elektronikusan változtathatóak, ez teszi lehetővé a gyors termékváltás.

A fémfedelek függőleges oszlopba rendeződnek, majd automatikusan elválnak egymástól, és rákerülnek a fémdobozok tetejére. Pneumatikus munkahenger állítja a feltöltött fémdobozokat a helyes pozícióba, fotocellák biztosítják, hogy a fedelek csak akkor kerüljenek lesüllyesztésre, ha doboz van alattuk. Hasonlóan, a fémdobozok is csak akkor haladnak tovább, ha a fedél került rájuk, illetve van fedél az adagolóban. Amennyiben az adagoló üres, a berendezés megállítja a dobozok továbbítását mindaddig, míg az adagoló feltöltésre nem kerül.

A tetők pozicionálását követően a dobozok tovább haladnak a záró egységbe, itt nyomás alkalmazásával történik fedelek rögzítése.

ELŐNYÖK

  • A gyártósor hatékonysága növekszik a funkciók teljes automatizálásával
  • A fotocellás érzékelés biztosítja, hogy a dobozok fedél nélkül ne hagyhassák el a berendezést
  • Mind fém-, mind pedig műanyagfedéllel is működtethető a berendezés
  • Opció: elektronikus vezérlés, mely lehetővé teszi az átmérő és magasság méreteinek változtatását, csökkentve ezzel a termékváltás idejét
  • Nagy űrtartalmú garat a még összeragadt fedelek beadagolására, így a fedelek gépbe történő feltöltésére, rendezésére fordított idő jelentősen lecsökken

CMI Industries (https://www.cmiindustries.it) designs and manufactures high quality processing and packaging machines for cosmetic, pharmaceutical, edible and chemical products.