Hengeres malom

Hengeres malom: robusztus és jól bevált malmok lágytól közepesen kemény nyersanyagokhoz és ipari, ömlesztett anyagokhoz.

Az asztali hengeres malom előnyei az egyszerű, őrlési finomság beállítás és a gyors termék-váltás. Az asztali hengeres malmokat minden olyan esetben használják, amikor nagyfokú termelési rugalmasságra van szükség.

Nagy mennyiségű finom anyag rugalmas előállítása

A Hosokawa Alpine, AWM asztali hengeres malma a nyomásos aprítás alapelve szerint működik, ami alkalmassá teszi ezeket a berendezéseket a rideg, de elasztikus belépő anyagokból kb. 10 µm és 100 µm szemnagyságú végtermékké alakítani.

Az Alpine, asztali hengeres malom alapvető vonása az őrlő-hengerek és az őrlő-asztal optimalizált kinematikája, ami lehetővé teszi a nagy mennyiségű finom anyag előállítását.

Az asztali hengeres malmokat minden olyan esetben használják, amikor igen nagyfokú termelési rugalmasságra van szükség, például mészkő, gipsz, dolomit, csillám, olajkoksz, bentonit, égetett-mész, stb. őrléséhez.

Az asztali hengeres malom előnyei

  • Három őrlőhenger, mindegyik két hidraulika hengerrel mozgatva a kívánt nyomóerő elérése érdekében.
  • Tömör kiépítés.
  • Összevont kúpkerekes vagy bolygóműves meghajtás az őrlő-asztal meghajtásában.
  • Erősen kopásálló szerkezeti anyagok az őrlő-asztalban, az őrlő-hengerekben és a hengerpalástban.
  • Alacsony fajlagos őrlési energia.
  • Integrált levegős osztályozó, éles csúcs-méret korlátozással, az osztályozó kiválasztása megfelel a végtermék kívánt finomságának.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.