Asztali extruder műzlikhez és csipszekhez

Az extrudált termékek nagyon népszerűek a reggeli gabonafélék és csipszek között. Az új ötletek kipróbálásához, tervezéséhez, kipróbálásához és vizsgálatához nagyon nem hatékony az üzemi mérető termelő berendezés használata. Egy kiemelkedő minőségű laboratóriumi méretű asztali extruder létfontosságú eszköz mind a termékfejlesztésben, mind a recept tervezésben, és eredményei pontosan átméretezhetők az üzemi méretű gyártósorok tervezéséhez is.

Asztali extruder kutatási, hibaelhárítási és minőségbiztosítási szükségletekhez

A Baker Perkins cég által ajánlott MPF19 jelű kiemelkedő minőségű kettős csigás asztali extruder tökéletes labor munkákhoz, termék tervezéshez és eljárás vizsgáló feladatokra.

Az MPF19 egyedi Baker Perkins “kagylóhéj” hengerrel készül. Ez lehetővé teszi az extruder megállítását bármilyen helyzetben, és közvetlen hozzáférést enged a feldolgozás alatt lévő anyagokhoz.

A kutatás és fejlesztés céljaira maximális rugalmassággal kialakított MPF19 a formázás, a folyamat és a csigák beállításainak gyors és könnyű változtatását teszi lehetővé. Ezen túl a csigák konfigurálása az üzemi méretű termelő extruderrel azonos geometriát nyújt, ami tökéletesen alkalmassá teszi az MPF19-et recept formulálásra és vizsgálatra. A teljesen automatizált indító és leállító eljárás szintén teljesen utánozza az üzemi méretű termelő gép azonos rendszereit.

Az integrált vezérlő rendszer minden a termelő extrudernél elérhető ellenőrző feladatot ellát, raktározza 50 recept adatait és minden teljesítmény adatot. Az MPF19 csatlakoztatható PC-hez, hogy az adatok elemezhetők és összehasonlíthatók legyenek.

Előnyei:

  • Lehetővé teszi új termék ötletek gyors vizsgálatát és értékelését
  • Tökéletesen leképezi az üzemi méretű termelő extrudert, azaz az eljárás hibaelhárítására is alkalmas
  • Új összetevők vagy formulák hatása vizsgálható a termelés megzavarása nélkül
  • Méretei óránként 5 – 25 kg-os adagok kezelését teszik lehetővé
  • Beépített HMI érintő képernyő felügyeli a recepteket és a működési adatokat

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.