Asztali ampulla nyitó, záró gép

Az ampullák nyitása és zárása gáz és nyílt láng használatával történik, ezért mivel megfelelő eszközök, mint pl. lángfogó hiányában tűzveszély, robbanás keletkezhet, fokozott gondot kell fordítani a biztonságra.

Ampullák automatizált nyitása és zárása K + F területen és kis sorozatú gyártásban

Az Adelphi cég OC Ampulla Nyitó és Záró berendezése automatikus rendszer. 0,5 bar nyomású földgázt vagy propángázt használ oxigénnel az üveg nyílt lánggal való megolvasztásánál, az ampullák nyitására, vagy lezárására. Amint a láng megközelíti az üveget, elektromos kapcsoló megindítja a tokmány forgását, így a láng körben megolvasztja az üveget és nyitja  az ampullát. Záráskor, miután a láng hajlékonnyá tette az üveget, ellensúllyal működő megfogó pofák lehúzzák az ampulla nyakát és kerek zárást alakítanak ki.

Az egység 1 – 50 milliliter méretű ampullákat tud nyitni és zárni, legfeljebb 600 darabot óránként.  A berendezés visszarobbanás gátlóval felszerelt, hogy elkerüljük a tűzveszélyt és óvja a kezelő biztonságát. A berendezést zárt és nyitott típusú ampullákhoz, mosás utáni fázisra alakították ki. Kis méreteinek  (380 x 400 x 660 mm) köszönhetően könnyen felszerelhető munkaasztalra.

Ampulla nyitó/záró előnyei

  • Az ampulla méretek széles tartományához használható (1 ml – 50 ml)
  • Akár 600 ampullát is kezel óránként
  • Biztonságos a működtetése a gáz betáplálásnál alkalmazott lángfogónak köszönhetően
  • Kompakt kialakítása révén könnyen szerelhető kis munkaasztalra is (380 x 400 x 660 mm)