Anaerob EGSB (expandált granulált iszap ágyas) szennyvízkezelés

Ha olyan kompakt és fenntartható megoldást keresünk, amely eltávolítja a szerves szennyeződést az ipari szennyvízből, és kevés a rendelkezésre álló terület, akkor az expandált granulált iszap ágyas emésztő módszer a megfelelő. Az oszlop-szerű kialakításnak köszönhetően az ANUBIX – T alkalmazható amikor korlátozott a tér az ipari szennyvíztisztító telep számára. Ez a reaktor sikeresen alkalmazható olyan szennyvizek kezelésére, amelyek összetétele biztosítja az anaerob szemcsés iszap kialakulását.

Gyors, nagy teljesítményű EGSB szennyvízkezelő mű

A Global Water & Energy cég Annubix T nevű terméke iszap lebontó baktériumokat használó gyors eljárás, amely melléktermékként biogázt termel. A nyers ipari szennyvíznél előkezelésre van szükség, hogy előkészítsük ehhez a folyamathoz. Ez egy megbízható rendszer, különösen nagy szerves anyag terheléshez, szélsőségesen kis alapterülettel.

A folyamat során a szennyvíz az anaerob iszap különböző rétegein halad át. Ezután a reaktor tetején elhelyezett háromfázisú szeparátorba kerül, amely elválasztja a kezelt vizet a termelt biogáztól. A kezelt elfolyó víz egy gyűjtő csövön át hagyja el a rendszert. A biogáz kész a további felhasználásra vagy elégetésre.

Elérhetők opcióként a felhasználói igényekhez illeszkedő fejlesztések a szilárd anyag előzetes beállításához, gáztalanítás, a folyadék fűtése vagy hűtése. Ez az eljárás alkalmas a szennyvizek kezelésére sörgyáraknál, üdítő ital gyártásnál, papírgyáraknál, keményítő gyártásánál stb.

ELŐNYEI

  • Mozgó alkatrészek nélkül minimális működési zavar
  • Alacsony vegyianyag és oxigén tartalom egyszerűsíti a következő derítő szakaszt
  • A tartály belseje könnyen hozzáférhető biztonsági szemléhez és karbantartáshoz
  • A tartály hosszúkás kialakítása révén kevés helyet foglal el
  • A folyamat gyorsan elindul és nincs szükség külön gáztartályra

 

Global Water & Energy is specialized in industrial wastewater treatment and waste-to-energy solutions.