Aktív fagyasztva szárító

Fagyasztva szárító: az olyan nagy értékű termékek hidrát vizének eltávolítására használják, amik túl érzékenyek a hagyományos szárítási eljárásokra. A terméket fagyasztással szárítják, majd a képződő jeget szublimáltatják, jellemzően, alacsony hőmérsékleten, vákuum alatt.

Keverés és fagyasztva szárítás egyetlen műveletben

A Hosokawa Micron, aktív fagyasztva szárítója rendkívül alacsony hőmérsékleteket és vákuumot használ a terméke megszárítására, és a termék igen jó minőségének elérésére. Az alacsony hőmérsékletek használata miatt, a hőérzékeny termékek, mint enzimek, ízesítők, vitaminok, stb. károsodása elkerülhető. A hagyományos, kézi, tálcás fagyasztva szárítók, lassúak és munkaerő-igényesek. Hosokawa Active Freeze Dryer ®, (aktív fagyasztva szárítója), megszünteti ezeket a hátrányokat.
A jellemző alkalmazások magukba foglalják a gyógyszeripari készítményeket, mint antibiotikumok, kollagének, API és elektrolitok, használják az élelmiszeriparban és a különleges anyagok, mint nano anyagok, polimerek, kerámiák, színezékek, mészkő, katalizátorok, üvegpor és sók előállítására.

A fagyasztva szárító előnyei

  • A rekonstruált termék legjobb tulajdonságai (alak, szín, térfogat).
  • Érzékeny vegyületek tartósítása és magas hőmérsékletű tulajdonságok: vitaminok, proteinek, enzimek, stb.
  • Oxidációs reakciók korlátozása.
  • Oldékonnyá tett termékek nagyon alacsony nedvesség tartalma: nagyfokú stabilitás.
  • Steril körülményekkel kompatibilis: steril termékek gyártása.

Száraz és nedves porok mechaanikus és termikus keverésére, szárítására és tömörítésére szakosodott.

Filenév Filetípus Fileméret
Brochure_ HMBV_Drying.pdf application/pdf 2.68 MB