Aktív fagyasztva szárító - Laboratóriumi léptékű

A fagyasztva szárítást más néven liofilizálást olyan nagy értékű termékek víztartalmának eltávolítására használják, melyek nagyon hőérzékenyek és elbomlanak a hagyományos szárítási eljárások alatt. A terméket megfagyasztják, majd a jégtartalmat szublimálják, jellemzően nagy vákuum alatt és alacsony hőmérsékleten. Az aktív fagyasztva szárító -val fél-üzemi léptékben dolgozható ki a termelő-üzemi technológia.

Fagyasztva szárítás K+F eszköze

A holland Hosokawa Micron BV 1 literes, laboratóriumi léptékű fagyasztva szárítója gyorsabb és kevésbé munkaerő igényes, mint a hagyományos, tálcás fagyasztva szárítók. Lehetőséget kínál laza és szabadon folyó porok előállítására, alacsony hőmérsékleteken és nyomásokon, egyetlen edényben. A kompakt  laboratóriumi egység „plug & play” kivitelű, egy asztal, melyet csak az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni. A megbízható üzemeltetéshez szükséges minden elem, beleértve a vezérlést is, helyet foglal a zárt készülék testben. A berendezés alkalmas gyógyászati termékekhez, mint antibiotikumok, vakcinák, kollagének, valamint élelmiszeripari termékek és különleges anyagok, mint nano anyagok, polimerek, kerámiák, színezékek, elektrolitok, kitöltő anyagok, katalizátorok, üvegpor és sók előállítására.

Aktív fagyasztva szárító előnyei

  • Zökkenőmentes adatátvitel, méretnövelés az ipari termelésre.
  • Rehidratált termékek visszaadják az eredeti tulajdonságokat (alak, szín, térfogat).
  • Hőérzékeny anyagok: vitaminok, fehérjék, enzimek, stb. nem vesztik el aktivitásukat.
  • A lipofil termékek nagyon alacsony nedvességtartalomra szárítása nagymértékű stabilitást ad.
  • Kompatibilis a steril körülményekkel: steril termékek előállítása.