Bemutatjuk a holland Kuipers partnerünket: Hatékonyabb olajhasználat az olajos magvak feldolgozásában

A diófélék piaca az elmúlt években dinamikusan növekedett, különösen  Európában. A földimogyoró például antioxidánsokat, egyszeresen telítetlen és  esszenciális többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek jótékony  hatással vannak az emberi egészségre. A feldolgozás azonban megváltoztatja a  nyers alapanyag természetes tulajdonságait, ezért a snackgyártóknak olyan  modern technológiákra van szükségük, amelyek garantálják a minőség és az  élelmiszerbiztonság fenntartását.

Holland partnerünk, a Kuipers Food Processing Machinery immár több mint  35 éve fejleszt innovatív élelmiszerfeldolgozó berendezéseket, kiemelve a  burgonyafeldolgozást és az olajos magvakat. A világ 60 országában jelen lévő  vállalat testreszabott megoldásokat kínál a snackipar számára hatékony és  biztonságos feldolgozások révén.

A magvak feldolgozásának technológiai kihívásai

A diófélék két főbb feldolgozási módszere a pörkölés vagy olajsütés, melyek közül az utóbbi számos előnyt kínál. A forró olaj gyors hőátadása lerövidíti a sütési időt, növelve ezzel az üzem hatékonyságát. Emellett a sütés biztonságosabbá és tartósabbá teszi a terméket azáltal, hogy csökkenti a mikrobiológiai szennyeződések kockázatát.

Az ipari olajsütés egyik legkritikusabb tényezője a sütőolaj minősége, amely közvetlen hatással van a végtermék ízére, színére és állagára. Az olaj minőségének fenntartása érdekében elengedhetetlen a rendszeres olajcsere és az olajcsere ciklusidejének, azaz a frying oil turnover time figyelemmel kísérése. Ez azt mutatja meg, milyen gyorsan frissül az olaj a rendszerben, hogy elkerüljük a lebomlást és a káros anyagok felhalmozódását. A földimogyoró feldolgozása különösen nagy kihívást jelent, mivel az olajcsere ideje hosszabb, mint más snackek esetében.

Kuipers innovációi a hatékonyabb olajsütés érdekében

A Kuipers forradalmi sütőrendszere lehetővé teszi, hogy a snackgyártók csökkentsék az olajcsere idejét akár 50%-kal, ezzel növelve az üzemeltetési hatékonyságot. A fejlesztések alapja az áramlástani optimalizálás, a hő- és tömegátviteli egyensúly, valamint az olaj minőségének fenntartása az FFA (szabad zsírsavak) és TPM (teljes poláris anyagok) szintjének szabályozásával.

A Kuipers új sütőberendezései akár 40%-kal csökkentik a rendszerben lévő olaj mennyiségét, ami gyorsabb olajcserét és alacsonyabb lebomlási kockázatot  eredményez, így közvetlenül is javul a végtermék minősége.

Fejlett szűrési és olajkezelési technológia

A diófélék feldolgozása során keletkező apró maradványok és égéstermékek  gyorsan szennyezhetik az olajat, ami lerövidíti annak élettartamát. A Kuipers  erre a kihívásra egy speciális, optimalizált termékszállítási és szűrési rendszert  dolgozott ki.

Szabadalmaztatott szállítórendszer: Hatékonyan továbbítja a földimogyorót a sütőben, miközben folyamatosan eltávolítja a nem kívánt részecskéket.

Speciális szűrési technológia: Minden egyes sütési ciklus során megszűri az  olajat, így minimalizálja a lebomlás és az oxidáció esélyét.

Automatikus olajminőség-menedzsment: Folyamatosan monitorozza az FFA  és TPM szinteket, így biztosítva az olaj hosszabb ideig tartó frissességét és  használhatóságát.

Napjainkban a snackgyártók számára előírás, hogy az FFA koncentráció 2%  alatt maradjon, míg a TPM értékeket folyamatosan figyelemmel kell kísérni.  Mivel az olajminőség romlása közvetlenül befolyásolja a termék eltarthatóságát és ízét, a Kuipers technológiái segítenek a snackgyártóknak biztosítani a  prémium minőséget és csökkenteni a veszteségeket.

Fenntarthatóság és költségmegtakarítás

A Kuipers nemcsak a feldolgozási hatékonyságot növeli, hanem jelentős éves  megtakarítást is biztosít ügyfelei számára. A legújabb fejlesztések révén a  nagyobb üzemek évente több tízezer eurót takaríthatnak meg, miközben  csökkentik az olajfelhasználást és az energiaköltségeket.

Holimex és Kuipers: Együtt a hatékony snackgyártásért

A Kuipers magyarországi partnereként örömmel ajánljuk figyelmükbe a  vállalat innovatív megoldásait. Partnerünk rugalmas és ügyfélközpontú  megoldásokat kínál, legyen szó középvállalatokról vagy multinacionális  snackgyártókról, akiknek a Holimex csapatával közösen biztosítjuk a hatékony, fenntartható és költségkímélő megoldásokat.

Ha Ön is szeretne lépést tartani a legmodernebb olajos magvak feldolgozási  technológiáival, a Kuipers berendezései biztosítják a legjobb megoldásokat a  piac számára!

 

Bemutatjuk a holland Kuipers partnerünket: Hatékonyabb olajhasználat az olajos magvak feldolgozásában