Automatizált vákuumos szállító rendszer, magasság korlátozással a gyógyszerpiacon

A&Z Pharmaceutical Inc. első osztályú, „készpénzes” gyógyászati termékeket és táplálék kiegészítőket fejleszt, gyárt és forgalmaz. Long Island-en, New York-ban, USA helyezkednek el. Ennél a vevőnél, Piab, mind a tabletták, mind a gyógyszer-por vonatkozási termékek esetében érintett volt. Az alkalmazásban, keverőket, őrlőgépeket, tablettázó préseket és alakra töltő, lezáró gépeket kellett adagolni.  Az alkalmazás, nagy gyártási volument jelentett, kevés termék-váltással.

 

Háttér

A&Z Pharmaceutical felújította és bővítette gyártási területét, és olyan szállító megoldást keresett, amivel a gyógyászati porokat gyorsan és hatékonyan lehet a különböző gyártási műveletekhez eljuttatni. A fő korlátozó tényezők az alapterület és a szabad magasság voltak. Más, fontos kritériumok voltak: a munkahelyi környezet (kézi műveletek csökkentése/megszüntetése, por- és zajkibocsátás minimálisra csökkentése), a megbízhatóság és az egyszerű karbantartás. Ugyancsak, A&Z, egyetlen szabványosított szállító rendszert kívánt a különböző műveleti lépésekhez.

 

Megoldás

Piab, pozitív eredménnyel, számos kísérletet végzett a Hingham kísérleti létesítményében, a teljesítmény és a szétválási tulajdonságok igazolására. Ezt kiegészítendő, A&Z elvégzett egy 30 napos próbaüzemeltetést a saját létesítményében, a laboratóriumi kísérleti eredmények megerősítésére.

  • (2 db) piFLOW®premium, 400-as méretű szivattyú, vezérléssel a keverő adagolásához,
  • (4 db) piFLOW®premium, 200-as méretű szivattyú, vezérléssel az örlőgép adagolásához,
  • (3 db) piFLOW®premium, 200-as méretű szivattyú, vezérléssel a tablettázó prés adagolásához,
  • (2 db) piFLOW®premium, 100-as méretű szivattyú, vezérléssel az alakra tölrő – lezáró gép függőleges adagolásához, beleértve a különböző kiegészítőket, mint az adagolópálcát, a továbbító közdarabot és a vezérléseket/szabályozásokat.

 

Eredmény
Piab leszállította a szükséges, automatizált vákuumos szállító megoldást, amit az adott területi és magassági megszorítások között telepíteni és üzemeltetni lehetett. A megoldás fizikailag sokkal kevésbé kimerítő volt, mint a korábban alkalmazott megoldás, mindez összevonva a nagymértékben csökkentett por- és zajkibocsátási szinttel, ami hozzájárulr az A&Z kezelőinek jobb munkahelyi környezetéhez. A jobb megbízhatóság és a csökkent karbantartási igény ugyancsak hozzájárult ahhoz a végső következtetéshez, ami alapján megvásárolták a Piab vákuumos szállító rendszerét.

Automatizált vákuumos szállító rendszer, magasság korlátozással a gyógyszerpiacon