A Fenntartható Csomagolások avagy a Környezettudatos Csomagolási Trendek

A fenntarthatóság az utóbbi évtizedekben egyre fontosabb szerepet kapott életünk minden területén. Az egyik kiemelkedő terület, ahol a fenntarthatóság kulcsszerepet játszik, a csomagolás. Partnereink egyre inkább elkötelezik magukat a fenntartható csomagolások iránt. Természetesen, a Holimex Kft maximálisan igyekszik megfelelni ezeknek a megkereséseknek is.

A fenntarthatóság nem jelenti a csomagolás megszüntetését. A fenntartható csomagolás azt jelenti, hogy a termékekhez használt csomagolások környezetbarátok és minimalizálják a környezetre gyakorolt negatív hatásokat
és a hagyományos csomagolással azonos funkcionális szempontokat kínálnak.

Ezek a csomagolások lehetnek újrahasznosíthatók, újrahasználhatók vagy akár teljesen lebomlók. Fontos szempont az is, hogy azok előállítása során csökkentik az energia- és nyersanyagfelhasználást.

Évek óta együttműködünk például az olasz Colimatic gépgyártóval, akiknél elérhetőek olyan tálcás csomagolási rendszerek, amelyek képesek megfelelni a környezetvédelmi kihívásoknak is. Fenntartható és ökológiai csomagolással is
megoldhatóak a feladatok, a fogyasztónak okozott extra költségek nélkül.

Gépeik képesek üzemelni olyan csomagolóanyaggal, amely csökkentett vastagsággal rendelkezik, esetleg újrahasznosított alapanyagokkal, de akár lebomló csomagolás is lehet. A lebomló csomagolások olyan anyagokból készülnek, amelyek biológiailag lebomlók vagy komposztálhatók.

Ez azt jelenti, hogy miközben a hagyományos műanyagok századokig a környezetben maradnak, ezek az új típusú csomagolások idővel a természetbe visszavezetik önmagukat. Általában olyan alapanyagokból készülnek, mint kukoricakeményítő, cellulóz, cukornád és más növényi eredetű anyagok.

A Holimex Kft termékskáláján természetesen nemcsak a tálcás csomagolások érhetőek el környezettudatos csomagolások terén, hanem a különböző „zacskós” csomagolások (pl.: stick pack, doy pack), vagy akár automata gyűjtődoboz készítő berendezések is.

A fenntartható csomagolások egyre inkább a jövőt jelentik és a környezettudatos vásárlók, szigorodó jogszabályok miatt a kereslet várhatóan tovább növekszik.

A vállalatoknak fontos szerepük van abban, hogy innovatív és környezetbarát csomagolási megoldásokkal álljanak elő, és ezzel hozzájáruljanak a bolygónk megőrzéséhez és a fenntartható jövő kialakításához.

A Fenntartható Csomagolások avagy a Környezettudatos Csomagolási Trendek